joi, 14 iunie 2012

Unitate?!

Am trăit zile intense..
Alegeri, fraudă, contestaţii (deocamdată inutile), nu ştim încă ce se va alege de noi. Dar am asistat şi la manifestarea societăţii civile aşa cum mi-am imaginat-o: fermă, demnă, hotărâtă să aplice dreptatea şi adevărul. Nu întotdeauna învinge dreptatea, dar o bătălie pierdută poate aduce câştigarea războiului. Noi asta sperăm. Niciodată nu m-am implicat în politică, dar vreau să trăim într-o societate demnă de secolul 21. Cât va mai dura? Cât mai trebuie să suportăm delicvenţi şi mafioţi la conducere? Oameni lipsiţi de morală, caracter şi integritate ne "reprezintă" interesele de pe poziţia de autorităţi. Din păcate, ceea ce tot sesizez de câţiva (prea mulţi) ani se confirmă: decădem. Grosolan şi abrupt. Ce lăsăm moştenire copiilor noştri? Manele, parvenitism, oportunism... de fapt retrăim vremea lui Caragiale. 
Câtă vreme trebuie să mai repetăm greşelile trecutului ca să învăţăm ceva din ele? 
Ce ştiu cu siguranţă este că lucrurile nu vor rămâne aşa! Deşi pare incredibil de rău, ştiu că Dumnezeu este în control. Numai că trebuie să fim şi noi pe fază şi să ne facem partea. "Pică pară mălăiaţă" nu este valabil pentru vremurile pe care le trăim. Este timpul să ne trezim, să ne ridicăm şi să acţionăm ca unul! 
De aceea am preluat poza acesta, exprimă ce simt eu acum. Şi, mai ales, ce-mi doresc eu acum! 



3 comentarii:

Maria spunea...

Cand te vei intoarce cu postari noi? mi-a placut tare mult articolul acesta

elena spunea...

Maria, uneori viaţa se desfăşoară cu aşa o viteză, că nu reuşesc să ţin pasul cu ea... ce tot spun? Ţin pasul, dar nu apuc să notez tot ce aşa vrea. Uneori simt că sunt aşa de risipită, că nu ştiu de unde să mă adun. Lasă-mi un link unde să te găsesc mai uşor!

Mayah spunea...

Cu totii am fost martori la evenimente, dar nu toti am facut ceva, asa ca schimbarea nu are cum sa se produca iar dorinta generala este ca noi romanii sa ramanem cat mai mult timp ”cobai”...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails