marți, 19 octombrie 2010

Ce-ar fi dacă....


Am revăzut azi dimineaţă „Numere fatale” cu Nick Cage. Ieri am citi un articol, sau am văzut la tv., că nici nu mai ştiu, că prezicătoarea Vanga a prezis începerea celui de al 3-lea război mondial în noiembrie 2010. Eu nu cred în aşa ceva, dar un gând mi-a încolţit în minte: dacă ar fi aşa, cum mi-aş trăi ultima lună de viaţă? Sigur că chestia asta se aplică şi celor care află că au o boală terminală…. care devin mai conştienţi de finalitatea a ceea ce avem aici decât cei mai mulţi dintre noi, care ne trăim viaţa ca şi cum am avea în faţă timp nelimitat. Cum e mai bine? Să ştii sau să nu ştii?
„Nu cred în ghicitori în stele şi-n cafele şi-n palmă. Dar îmi place tare tare să cred că exista lucruri ilogice. Lucruri pe care nu le putem înţelege. Lucruri care îi vor tot surprinde de-a lungul vieţii chiar şi pe cei mai cerebrali dintre noi. Minuni care ne fac să înţelegem că nu ştim nimic. Indicii care ne călăuzesc paşii pe un drum şi nu pe altul. Suflete pereche. Întâlniri karmice. Pasiuni care ne depăşesc puterea de înţelegere. Coincidenţe izbitoare. Senzaţii de deja-vu.
Îmi spun uneori că sunt un copil mare fiindcă mă încred în toate cele înşirate mai sus. Că (...) ar fi cazul să mă fac mare, să învăţ unde stă pragul de sus pe care îl izbesc în mod repetat cu fruntea. Poate. Poate că sunt toate nişte mari prostii. Dar tare tristă mi-ar fi viaţa daca n-aş înflori-o cu toate aceste detalii...”

So... ce-aş face dacă... Mi-aş opri viaţa în loc, cu tot ce înseamnă ea şi m-aş aşeza pe lângă vatră cu cei dragi? Sau m-aş grăbi să recuperez tot ce am amânat, ca să mor cu norma făcută?
Voi ce-aţi face?

6 comentarii:

oana spunea...

Eu am decis in urma cu cativa ani (dupa ce mi-a fost pus un diagnostic gresit ;)) ) ca viata trebuie traita ca si cand ti-ar fi data o singura zi. Si-ti spun sincer ca daca vom muri toti in noiembrie ;)), eu nu am niciun regret. Poate doar cu exceptia faptului ca "mai vreau" ;))

iulicika spunea...

e f greu de spus.oricare ar fi cauzele,o asemenea situatie este greu de reconstituit. pt ca iti da fiori

Gradina Eden spunea...

www.gradinaeden.wordpress.com promoveaza o invatatura care arata drumul inapoi in binecuvantarea gradinii Eden, drum pe care Hristos prin jertfa Lui l-a facut posibil pentru noi, luand asupra Lui pacatul, boala si blestemul. Aparent, e doar un nou blog, dar invatatura de aici se poate pune in aplicare, nu e doar vorba goala,

Daca doriti putem face schimb de linkuri pentru blogroll

elena spunea...

Gradina Eden, cand vom afla cate ceva despre tine: cine esti, de unde, ce orientare ai.... ?

Cristina's World spunea...

Nu cred ca as fi sincera daca ti-as raspunde acum. Cel mai sincer esti atunci cand chiar treci prin asta si chiar tie ti se intampla. Vorbe goale poate scrie oricine, nu?

Unknown spunea...

Daca s-ar intampla ca oamenii sa fie constienti ca totul se va sfarsi intr-o anumita clipa, ar fi haos.. anarhie.. la propriu. Asa ca instinctul ar dicta tuturor sa se ascunda. Eu, dupa ce m-as ascunde, mi-as da seama ca ultimele clipe ar fi mai putin infricosatoare daca as canta si as fi cu persoana care inseamna cel mai mult pentru mine. Nu cred intr-un sfarsit al lumii spontan, dar cred ca ar fi situatia in care inima fiecaruia dintre noi ar scoate la lumina ce iubeste cel mai mult.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails