marți, 23 februarie 2010

Cum să nu judeci greşit...

O lume fără modele…. Am auzit ideea asta cu câţiva ani în urmă, când vizionam o casetă video a lui James Dobson. El spunea că tinerii sunt debusolaţi pentru că lumea e cu susu-n jos din lipsă de oameni care să fie modele! Teoria lui despre război şi apoi mişcarea feministă mi-a părut plauzibilă, dar, probabil, e mai mult decât atât. Cert e că, din lipsă de modele demne de urmat, tindem să punem totul în cutiile noastre înguste… să etichetăm, să categorisim, să punem limite şi standarde.

Ca să supravieţuiesc, îmi „pregătesc” cutia în care îmi e bine şi comod şi orice nu se încadrează dau afară… sau mai bine zis nu primesc înăuntru, tai şi ajustez, dacă mi se permite, după ideea patului lui Procust.

De aceea m-am simţit foarte mustrată când am urmărit un film excepţional de câteva minute, pe care o să încerc să-l pun aici şi dacă nu merge, vizionaţi-l la The light of darkness.

Acest subiect este atât de vast… încât nu poate fi dezbătut într-un articolaş de blog, dar mi-ar prinde bine şi părerile voastre.



6 comentarii:

Antiignorantu spunea...

nimic nu este intamplator...... credinta ...

Victor spunea...

Contra Curentului: Dumnezeu te iubeşte, schimbarea este posibilă!

Se spune că a înota contra curentului este nerecomandat şi chiar periculos. Însă atunci când curentul te duce la moarte, lucrurile stau altfel. Homosexualitatea duce la moarte. Unii homosexuali decid să-şi schimbe viaţa. Cartea ‘Contra Curentului’, disponibilă acum la www.contracurentului.com, prezintă câteva astfel de cazuri: lupta lor, căderile, ridicările şi credinţa lor. Şi faptul că în lupta aceasta nu sunt singuri.

Vă scriu aceste rânduri cu ochii plini de lacrimi. Eu aşa sunt destinat, să trăiesc o viaţă de chin. Nu am pe nimeni, pentru că tuturor le este ruşine de mine, colegii îşi bat joc într-una de mine, mă fac să sufăr enorm. Simt o foarte mare singurătate, nu mai rezist. De ce vrea Dumnezeu asta? Cu ce sunt eu de vină? Nu ştiu dacă mai are rost să trăiesc, nu are niciun sens. Dumnezeu mă poate ajuta, dar eu simt că nu mai pot, că mă sfârşesc. Oare voi avea clipe de bucurii în viaţă? Nu prea cred. Oare o să mă mai simt singur? – Ruben

La un procent estimat de 2,5% din populaţie, în prezent există în lume 155 de milioane de homosexuali, dintre care 18 milioane în Europa. Mulţi dintre aceştia îşi duc viaţa în tăcere, temându-se că dacă se află despre orientarea lor sexuală se vor confrunta cu respingerea celor din jur. Pe aceşti homosexuali tăcuţi, paginile lucioase ale revistelor mondene, care prezintă homosexualitatea ca pe un lucru cool sau trendy, îi ajută prea puţin. Cei care se destăinuie în această carte prezintă o altă faţă a homosexualităţii. Unii homosexuali suferă, luptă din răsputeri împotriva atracţiilor faţă de acelaşi sex şi doresc să se schimbe. Mulţi dintre aceştia fac parte din mediul evanghelic. Există homosexuali care cred în Dumnezeu şi Îl văd ca pe singura lor salvare, dar pe lângă credinţă, au nevoie de cineva care să îi asculte. Au nevoie de ajutorul nostru! – Contra Curentului

Cuprins

Mulţumiri
Cuvânt înainte
1. Homosexualitatea prin ochii lor
2. Ei au nevoie de noi!
3. Unde poţi primi ajutor?
4. Resurse
Provocare

DoarATAT spunea...

Bună Ziua ! ~ Doamnei "elena" !
~
(cu "Profil" ... nedisponibil)
~
Azi (în viitorul acestei Postări/articol) este sâmbătă 4 Decembrie 2010, ora 4:06 AM.

Filmul m-a impresionat şi pe mine şi este bine încadrat de text. Am vizionat întâi filmul, care ... mi-a transmis aceeaşi idee a "Schimbării", a "Intervenţiei ... brutale", a "Nefirescului salvator" şi ... nu am reuşit să nu o poziţionez cu SITUAŢIA actuală din ţara noastră, România !
...
Mă îndoiesc însă că A DA populaţiei ... sare otrăvită, E-uri cu toptanul ... şi INITIUM ca "îngrăşământ IDEAL" ... poate fi considerat ca ... O INTERVENŢIE DIVINĂ, un rău necesar "salvgardării", ... ultima "soluţie" a supravieţuirii ... şi blablabla, şi blablabla !
~
Pentru a "completa" totuşi O IDEE (mijită ... prin vizionarea filmului, ... deşi, acestea ABIA au început să ... se ivească !) ... şi eu am "TRĂIT" să constat ... că NU întotdeauna ... BINELE pe care crezi că este necesar să-l impui, unui "apropiat", uneori chiar încercând această IMPUNERE ... ei bine, mai degrabă S-A DOVEDIT ... a fi întradevăr un mare RĂU !
Şi atunci ... mi-am reamintit, MULTE !
Aşa este ... într-o postare, într-un comentariu ... NU pot încăpea TOATE subtilităţile unui subiect !
~
Pe de altă parte ... 23 Februarie, DATA naşterii mele ... m-a îndemnat să comentez !
SPER să mai revin pentru ... A doua şansă !
~
Mi-a plăcut foarte mult "M-a întrebat...".
Uneori ... nu poţi comenta, deşi ... "ţi-a plăcut" un articol :

Fie că ... nu îţi găseşti cuvintele potrivite (n-ai "inspiraţie") şi nu vrei să "plasezi" ... banalităţi, stereotipuri ...

Fie că ... ai prea multe de spus,
Fie că, dimpotrivă ... autorul a spus "el" ... totul !
~
Cornelius, :)

PS: ... interesant şi comentariul domnului Victor ! ... ~,

elena spunea...

De ce nedisponibil, domnule Cornelius? Iar nu merge? Multumesc pentru comentariu. Si bun venit pe aici! :)

DoarATAT spunea...

Bună Ziua ! Doamnei "elena" !
~
Vă doresc Un AN Nou mai BUN ca toate celelalte de până acum !
La Mulţi Ani ! Cu Sănătate, Iubire, ARMONIE, Pace în Suflete, alături de cei dragi ! *** acelaşi GÂND BUN ! şi cititorilor dvs. ***
~
Îmi cer IERTARE ! Nu mai ştiu la ce mă refeream. Probabil nu reuşeam să ajung la Adresa dumneavoastră de Profil ! Acum, fiindcă aţi comentat ... am găsit-o, însă pe moment nu mai am timp s-o "transfer" înspre BLA ... BLA ... BLA şi Celor-ÎNCERCAŢI.
Nu ştiu la ce vă referiţi cu "nu merge" însă aţi nimerit punctul vulnerabil: LA MINE nu prea merge nimic, de multă vreme (cam din clasa I, semestrul II - poate voi face un mic articol, vă mulţumesc pentru că mi-am amintit !).
În rest, toate "merg ... bine" în România, nu văd de ce aş face excepţie ! (glumesc ! ... fiecare are şi după cum ÎŞI AŞTERNE, aşa e !) Deocamdată ... nu mi-am revenit de la decesul soţiei (Mihaela. Dumnezeu s-o Odihnească în Pace !), din cauză că "rudele ei", mi-au sechestrat fetiţa şi încă nu am recuperat-o. Sufăr o pierdere DUBLĂ de 138 de zile ! Am "câştigat" tutela ... pierzând O AVERE pe avocaţi ! Asta e ! Încerc să-mi revin. Tocmai am făcut o promisiune doamnei "hera mariana".
Acum de mine depinde !
Mulţumesc lui Dumnezeu, că încă mă lasă ... să recuperez !
~
Cornelius, :)
PS: încă nu am intrat pe "Profil". Poate că mă refeream la ceea ce NU aţi spus ... despre dvs.
Dar, ... m-am obişnuit cu ideea că toţi "avem" dreptul să NE ASCUNDEM. Eu însă evit astfel de Bloguri.
Între timp însă, ... citind printre rânduri, îţi poţi da seama DACĂ OMUL este fals ori NU !
Îmi cer Iertare ! Nu vreau să supăr pe nimeni !
~,

elena spunea...

Domnule Cornelius, imi pare rau ca trebuie sa treceti prin lucruri atat de grele. Dar ma bucur ca aveti o stare de spirit foarte buna, avand in vedere circumstantele. Inseamna ca sunteti un invingator! Felicitari! In ce priveste "secretele" mele... nu am asa ceva. Totul despre mine este public. Am chiar si aici o pagina in care spun mai multe despre mine si unde mai scriu. Nu am nimic de ascuns. Tinem legatura, sper! Un an bun si dvs., meritati mai mult ca oricine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails