vineri, 22 mai 2009

Balenă sau sirenă?




Am primit pe mail zilele astea un mesaj care m-a amuzat din cale-afară. "Balenă sau sirenă?" La început n-am ştiut despre ce e vorba, dar citind m-am distrat copios, pentru că are tare multă dreptate în tot ce spune. Iată-l:

Acum câteva zile, într-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tânără spectaculoasă la intrarea într-o sala de gimnastică, scria:
"În vara aceasta ce vrei să fii: sirenă sau balenă?"

Se spune că o femeie tânără, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni:

"Dragă domnilor:
Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfinii, leii de mare, oamenii curioşi). Acestea au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi au balenuţe micuţe drăgălaşe, pe care le alăptează.
Se distrează de minune cu delfinii, umplându-si burta cu creveţi. Se joaca şi înoată, cutreieră mările, cunoscând astfel de locuri minunate ca Patagonia, marea Barens sau recifii de corali din Polinezia.
Balenele cântă foarte bine şi chiar înregistrează CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au nici un duşman care să le vâneze, în afară de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate de toata lumea.
Sirenele nu există. Şi dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece acestea ar avea o problemă serioasă de personalitate: "femeie sau peşte?".
Nu au viaţă sexuală, pentru că-i omoară pe bărbaţii care se apropie de ele, şi pe lângă acest aspect, pe unde şi cum ar putea? Deci, din aceasta cauză, nu au copii. Ele sunt frumoase, adevărat, dar singure şi triste. Oricum, cine ar vrea sa apropie de o tipă care miroase ca un peşte?
Pentru mine este clar, doresc să fiu o balenă!
PS: În vremurile astea, în care toată mass-media ne baga în cap ideea că doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer să mă delectez cu o îngheţată împreună cu copii mei, cu o cina bună cu un bărbat care mă face să vibrez sau cu o cafea şi prăjiturele împreună cu prietenele mele.
Cu timpul câştigăm în greutate, pentru că acumulăm multe cunoştinţe şi informaţii şi când nu mai au loc în cap sunt distribuite în restul corpului. Aşa că nu suntem grase, suntem teribil de culte. De astăzi, când o să mă uit la fundul meu în oglindă, o să mă gândesc: "Dumnezeule, ce inteligentă sunt .... "



Obsedate de aspectul nostru, bombardate de media care ne toarnă în cap pe orice cale că 90-60-90 este idealul, obligându-ne să ne comparăm cu nişte schelete ambulante pe jumătate moarte de inaniţie, care-şi zic fotomodele, ne complexăm, ne ascundem, uitând că suntem reprezentantele frumuseţii şi creativităţii lui Dumnezeu (spre deosebire de bărbaţi, care au forţa şi autoritatea). Să nu mă acuzaţi că gândesc ca-n Evul Mediu, dar îmi ştiu locul în viaţă şi îl accept, fără să-mi doresc să fiu altceva decât ceea ce sunt. Mă mulţumesc să las bărbaţilor greul deciziilor, munca grea care solicită muşchi şi eu să mă ocup de ceea ce ştiu mai bine: să-mi fac casa un cămin cald şi primitor, să-mi educ copiii şi să mă bucur de tot ce-mi oferă viaţa.
Cum e mai bine? Să ne chinuim cu diete care nu ne ajută să fim mai iubite şi mai respectate dar ajung să facă din noi nişte acrituri crispate, sau să fim noi însene şi să considerăm că frumuseţea vine din interior, din dragoste, sacrificiu şi bunătatea de care dăm dovadă atunci când stăm cu mâna pe fruntea înfierbântată a copilului nostru răcit.
Haideţi, doamnelor, să ne dorim să fim frumoase fără a fi anorexice sau bulimice!

10 comentarii:

diana spunea...

Chiar mai inainte discutam cu cineva despre atitudiena pe care o are Mircea Badea fata de femeile "Grase"; ma intereseaza emisiunea lui pentru comentariile politice si sociale si ma irita ca aloca atat de mult spatiu femeilor grase, tutelor, proastelor _ cum se exprima el.
De aici, discutia a deviat spre subiectul "silueta" /Ar fi f. multe de spus, dar am remarcat o ciudatenie :
- eu sunt oarecum plinuta - dar nu obeza ( dar am si 46 de ani) si mananc foarte Light si natural.
Am observat 2 persoane foarte slabe ( o prietena care a stat si la mine 2 saptamani, deci am vazut ce mananca, si o colega de serviciu) si foarte rele. M_am speriat cat pot baga in ele - si mincare si mai ales tot felul de "deseuri" din magazine din care eu nu as minca sub nici o forma - sucuri sintetice, pateuri, icre, prajituri cu margarina si frisca vegetala, iaurturi cu arome si tot felul de creme la pahar - ce sa mai spun, tot ce e cu e-uri, e sintetic, e cancerigen. Asta pe langa friptura de porc ( 2 pe zi) si mancare gatita. Culmea, sunt atat de slabe ( sub 50 de kg) si fomiste ceva de speriat.
Nu le invidiez, pentru ca arata rau (sani cat 2 nuci) si mai ales pentru ca au nevoie de f. multi bani ca sa-si cumpere mincare.
Pentru mine nu e o problema mancarea; de exemplu, in aceasta perioada mananc cativa cartofi noi fierti, o salata de varza, un ou fiert, un pic de cas - cat mai naturale si cumparate din piata. Cu 10 lei, mananc o saptamana.
In privinta sexului, e adevarat ca eu am o relatie minunata (de 11 ani), sunt iubita, cu toate formele mele rotunjoare, iar ele alearga de la unul la altul, nu sunt niciodata multumite - cred ca din cauza banilor.
In final, poate fi vorba d eun mod de a aborda viata :
- cu voracitate, lacomie, si avand senzatia ca nimic nu-ti mai ajunge, nici grasimea nu se pune;
- sau cu recunostinta si seninatate.

elena spunea...

Asa-i, Diana. Pe mine ma consuma stresul, slabesc instant. De cand viata mea este aranjata, asezata, linistita, am tendinta sa pun pe mine, desi nu mananc mai mult ca de obicei. Dar, cum spui tu, varsta. Se acumuleaza "inteligenta". Problema mea era ca sotului meu nu-i plac femeile grase si de aceea ma temeam sa ma ingras, dar acum, ca nu mai sunt piele si os, pare multumit de mine. In fond si la urma urmei, de ce ar trebui sa dam atata atentie parerii celorlalti? Ar trebui sa ne simtim bine in pielea noastra si sa ii compatimim pe cei care-si fac atatea griji din nimic. Iti poti imagina cu cat venin se hranesc zilnic?

Unknown spunea...

Mintea ta nu este cosul de gunoi al satanei. Cand il ai pe El in viata ta, nu mai iti modelezi viata dupa mentalitatea stricata din media.
Domnul sa va ajute

CORA spunea...

Hmmm! Eu sunt o Balenuţă! Şi câteodată sunt complexată din cauza asta! Dar postul tău mă face să mă simt bine cu mine!

iosif spunea...

E interesanta abordarea subiectului...
Nu sunt incantat cand vad fete/femei care se chinuie cu tot felul de cure de slabire si diete si ce-or mai fi ele...
No, nu sunt in perimetrul meu, dar vreau sa spun ca orice ar fi, barbatii vor femei in preajma. Repet: femei, nu barbate. Nici dintr-alea care mananca cat 10, si nici de alea chinuite cu tot felul de diete. Nu senzualitate, ci feminitate.
Sper sa fiu inteles corect.

Anonim spunea...

scuze ca sunt offtopic :)
Arunca o privire si aici : http://schoolgirlswardrobe.blogspot.com/

Poate gasesti ceva pe gustul tau.:)
Multumesc.
PS.Daca doresti sa facem schimb de linkuri,anunta-ma, te rog, prin email.

A. spunea...

iubesc postul asta:X:">

Sorina spunea...

Multumesc din suflet pentru a ma fi ajutat sa decopar ca, pe zi ce trece, devin tot mai inteligenta! :D Macar atata consolare sa am... ;)
Si eu am aceeasi problema ca si tine: de cand viata mea s-a "asezat", se aseaza si sunculitele, care pe unde apuca... Slava Domnului, ca are cine se bucura de ele... :)

Antiignorantu spunea...

super articolul:))))

Anonim spunea...

Buna Elena,
In primul rand felicitari pentru blog.Merita sa fie recomandat oricui(de aceea te-am "introdus" in asa nimitul "blogroll").
Despre subiect am scris si eu destule articole si pot sa-ti spun opinia mea(in calitate de om nu neaparat de farmacist):
trebuie sa incercam sa avem un stil de viata cat mai sanatos insa nu trebuie sa devenim obsedati de nr. kilogramelor, infatisare, etc.(deoarece sunt lucruri relative depinzand de mai multi factori :varsta, metabolism etc.).
Inchei printr-o sugestie si o invitatie.
Sugestia:incearca sa postezi mai des(este un blog extraordinar dupa parerea mea si este pacat sa nu fie "improspatat" mai des);
Invitatia: de a vota si de a-ti exprima opinia aici:
http://stanciupetronela.wordpress.com/2010/08/09/colapsul-sistemului-de-sanatate/
Cel mai bun comentariu este premiat(lunar).
Cu prietenie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails