joi, 23 aprilie 2009

Sărbătorile de Paşte în familia noastră

Fără să ridic pretenţia că voi transforma acest blog în unul culinar, vă arăt câteva poze din "transformarea" tortului meu de Paşte. S-a vrut un tort de zahăr ars. Cu frişcă şi căpşuni.





Ouăle le-am făcut doar roşii. Nu suntem adepţii vopsirii a zeci de ouă în muuuulte culori. Singurul "rabat" a fost acela că fetele şi-au lipit diverse... de-ale lor din desene animate.

Am primit o felicitare cu această imagine şi mi-a plăcut ideea. Aşa că am făcut-o şi noi. Numai că "aparatul meu foto", adică telefonul, nu este prea performant. A ieşit ce vedeţi.

Şi dacă sărbătorile s-au cam dus, m-am apucat de lucru. Am fost în joia mare la o întâlnire de femei şi am primit de acolo cele două trăistuţe pe care le vedeţi în prima fotografie. Aşa că m-am pus pe treabă şi am făcut din resturile pe care le-am avut prin casă gentuţele pe care le vedeţi în cea de a doua fotografie.

5 comentarii:

starsgates spunea...

frumoase gentuţe!

Romina spunea...

wow...vreau si eu reteta pt tortul alaaa:))
si gentile sunt chiar foarte frumoase...cum le-ai facut?:|
si sa nu uit...
Hristos a inviat!:D

IrinaBohemianDance spunea...

Esti tare priceputa atat la gatit cat si la confectionat lucrusoare...Felicitari!

irina

elena spunea...

multumesc pentru comentarii, dragele mele.
Domnisoara mov, reteta este simpla. Eu pun la 1 litru de lapte 10 oua si cam 5-600 de grame de zahar. Si zahar vanilat. (Numai ca eu am o smecherie: mi-am luat un baton de vanilie si il tin intr-o cutie in care tot pun zahar, pe care apoi il inlocuiesc pe masura ce se termina. Ma tine un baton cam 1 an.) Aceasta compozitie o torn peste niste zahar pe care-l ard pe fundul unei cratite si apoi il las la crapat (racit bine). Dau acest lichid la cuptor sa se lege bine, ca o crema de zahar ars, cam 45 de minute. Cand este legata, torni peste ea un blat din 4-5 oua, ca de tort. (eu il fac asa: bat spuma prima data, apoi adaug tot atatea linguri de zahar, apoi galbenusurile si tot atatea linguri de faina, prin amestecare usoara ca sa nu se lase spuma). O torni asta deasupra si dai iar la copt. Cand e bine rumenita, coapta, o scoti si o lasi putin si apoi o rastorni, cu cratita, pe un platou, fara sa scoti cratita pana a doua zi pt ca se va rupe. A doua zi scoti cu grija cratita si ornezi tortul cum vrei.
Iar gentutele sunt facute din resturi de materiale. O sa-ti pun niste poze cand o sa mai fac sa vezi procesul confectionarii lor.

Scorpio's Venom spunea...

Vaaai Elena ce tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooort:X
Voi inota in curand in propria camera de la saliva poftei mari.Felicitari!Esti buna!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails