luni, 1 septembrie 2008

Mai în glumă, mai în serios!

Primesc zilnic mesaje de genul „dă mai departe, ajută un suflet, dacă nu dai mai departe....etc.” De unde-o fi apărut mania asta de a da mai departe? Vrute şi nevrute, aiureli unele mai mari ca altele.... Mă simt uneori, când primesc asemenea mesaje însoţite de ameninţări ca: „dacă nu trimiţi până la ora sau la numărul de persoane... îţi va cădea o cărămidă în cap, vei avea ghinion...” , ca în şcoala generală când cea mai mare distracţie era să scrii în „oracolul” vreunui coleg. Şi când mă gândesc că pe vremea aia chiar credeam că oamenii de 30-40 de ani sunt „bătrâni, maturi şi înţelepţi”. Joaca asta de-a internetul ne-a prins atât de tare că uităm unde să ne oprim, devenind uneori ridicoli. Să nu vă miraţi dacă toate lanţurile astea purtătoare de „noroc” se opresc la mine, pentru că eu nu le dau NICIODATĂ mai departe decât pe acelea care se dovedesc de un real ajutor pentru unii. Dar, pentru că n-am deschis ochii la timp, m-am trezit acum cu spamuri care-mi încarcă căsuţa poştală şi nu mai scap de ele nici cu slujbe! Zilele trecute am primit iar un mesaj, dar de data asta era diferit. Aşa că m-am gândit să vi-l împărtăşesc şi vouă, să râdem împreună.

„Ţin să mulţumesc tuturor prietenilor care mi-au trimis e-mailuri înlănţuite până la această dată deoarece, graţie amabilităţii voastre :
1. Am încetat de a mai bea Cola de când am descoperit că dizolvă tartrul de pe pereţii vasului de WC !
2. Nu mă mai duc la cinema de frică să nu mă aşez pe un ac de seringă infectat cu SIDA!
3. Miros urât deoarece nu mai folosesc deodorant care poate să-mi provoace cancer!
4. Nu mai staţionez cu maşina în parcare deoarece mi-e frică să nu-mi înmâneze cineva un eşantion de parfum pentru a mă droga şi după aceea să mă jefuiască!
5. Nu mai răspund la telefon deoarece mi se poate solicita să formez un număr lung şi stupid urmând să primesc o factură infernală cu apeluri în Uganda, Singapore sau Tokyosau voi face cancer la cap!
6. Când ies la club nu îndrăznesc să mă uit după nici o fată, chiar dacă este foarte frumoasă, deoarece mi-e frică să nu mă atragă într-un hotel, să nu mă drogheze şi să-mi preleveze rinichii pentru a-i vinde pe piaţa neagră!
8. Am depus toate economiile în contul lui Amy Bruce, o fetiţă sărmană care a fost spitalizată cu o maladie îngrozitoare de cel puţin 7000 de ori. (Ceea ce este straniu este că această fetiţă continuă să aibă 8 ani din 1995...)
9. GSM-ul meu Nokia gratuit n-a sosit niciodată, nici vacanţele plătite la Dysneyland care le-am câştigat !
10. Mi-am pus cel puţin 50 de dorinţe care nu s-au realizat niciodată şi am difuzat mesajele „norocoase” la toate cunoştinţele mele de frică să nu fiu atins de vreo criză cardiacă, dacă nu le trimit !
Tuturor le MULŢUMESC DIN INIMĂ!
IMPORTANT: Dacă nu trimiţi acest mesaj în următoarele 10 secunde la cel puţin 12000 persoane.....”

Plec câteva zile şi îmi iau rămas bun, mă întorc vineri. Toate cele bune, dragii mei, rămâneţi cu Dumnezeu şi aveţi grijă de voi că a venit toamna, deci sezonul guturaielor.

Era să uit! Ştiu un site veritabil care dă mai departe lucruri bune.

10 comentarii:

Rodica Botan spunea...

Am o solutie pentru inlocuirea deodorantului. In romania se numea piatra acra si erau creioane de piatra acra stiu ca tatal meu avea unul cind se barbierea si se taia, ca sa opreasca singele. Aici la noi in health stores se vind in forma de deodorant si dupa baie, le uzi putin si le folosesti ca deodorantul Efectul este fantastic...pentruca omoara toata bacteria care produce miros...si 24 de ore...nu mai ai probleme...plus ca nu te mai poti fi amenintata de toate betesugurile pe care deodorantul obisnuit ti-l poate aduce...
Acuma, incearca-l si daca gasesti ca rezultatul este bun, asa cum am descoperit eu...spune-l doar prietenilor...si lasa-i pe ceilalti sa miroase urit...he...he !!!
Rodica

elena spunea...

yes, dear, asa am sa fac! :)

Dan Terteci spunea...

Inebuneste lumea, iar noua nu ne ramane decat sa privim. Orice incercare de a atrage taentia este catalogata ca nebunie... Viata e minunata!
Sa te intorci sanatoasa!

Adrian Manolache spunea...

interesant articolul.
bine ai revenit pe blog
Have a nice day!

Anonim spunea...

Eu am luat o măsură "organizatorică": le trimit înapoi la expeditor de atâtea ori de câte se cere în mesaj. Să vezi ce linişte e pe e-mail la mineeee... Nici nu-ţi imaginezi. În plus, cineva m-a sunat la un moment dat şi mi-a zis: "vezi că mi-ai trimis un mesaj de 12 ori". Şi i-am răspuns: "ştiu că n-ai alte preocupări decât să-mi umpli mesageria, aşa că am vrut să ştii cum e. În plus, poate dai mai departe!" :)))

Anonim spunea...

Aceste mesaje cu "ajutor pentru alţii" nu sunt decât un fel de a cerşi, dar nu pe stradă ci pe internet. Cei care lanseaza aceste mesaje, pentru fiecare mesaj trimis mai departe, intră în contul loc o anumită suma de bani. Nici eu nu trimit mai departe nici un mesaj, doar dacă este de la un prieten de care sunt sigur că el cunoşte cazul.

elena spunea...

Dragii mei, va multumesc pentru toate comentariile. Am fost plecata cateva zile si de aceea a intarziat raspunsul meu, dar acum sunt acasa si abia astept sa trec pe la voi. :)

Anonim spunea...

Sunt de-a dreptul agasante aceste mesaje si pe deasupra reusesc sa iti strice o parte din zi gandindu-te la cine stie ce copil...

Bogzie spunea...

Cautam pe "gogul",bloguri dupa locatia hunedoara si m-am gandit sa salut initiativa bloggerilor hunedori.

Anonim spunea...

Ha, ha, ha!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails