marți, 23 septembrie 2008

Când ai puţini bani....

Mă gândesc de aseară ce titlu să dau acestui articol şi m-am oprit la cel pe care îl vedeţi... cam neinspirat, dar nu mi-am văzut gândurile adunate la locul lor. Toată lumea suferă de astenia de primăvară, eu sufăr de cea de toamnă...
Mă uit la Aurora Liiceanu şi mă topesc de dragul ei, ce păcat că nu avem mai mulţi oameni ca ea în ţara asta... sau poate că avem dar nu ştim să-i apreciem.... aşa cum facem şi cu ea şi cu alţii pe care i-am enumerat într-un blog de mai jos.
Ca toţi românii, mă confrunt şi eu cu lipsuri... îmi amintesc vorbele lui Quasi "un artist trebuie să şi mănânce, din păcate"... zâmbesc, nu susţin că eu sunt artistă (ci era vorba despre el aici).. doar îmi aminteam cuvintele lui.
Aşa că îmi fac viaţa mai frumoasă din ce pot şi asta voiam să împărtăşesc cu voi. Cum să faci ceva frumos din nimic? Ei, nu chiar din nimic... ci din ceea ce alţii n-ar considera "materie primă". Mă consider o persoană practică, chiar pragmatică, dar am o latură care nu se împacă cu puţin şi aceea cere "hrană" des...
Aşa că mă trezesc că mi se pune "pata" pe câte o idee şi nu o las să dospească ci o şi pun rapid în practică.

Luaţi ce aveţi prin casă, făină, boia de ardei, cacao, mălai, griş, etc. şi stratificaţi-le într-o sticlă transparentă rămasă de pe la sucurile copiilor voştri.

Aici am adunat seminţe de tot felul (care se găsesc la magazine care vând hrană pentru animale) şi aşezaţi-le în straturi cât mai diverse. Puneţi o hârtie de împachetat în loc de capac şi legaţi cu o sfoară, pare mai rustic. Am uitat să specific: eu topesc lumânare la gura sticlei, intră mai puţin aer şi se păstrează mai mult, nu rişti să-ţi încolţească!
Am primit de ziua mea, de la fiul meu, un bonsai. Mi-a fost tare drag şi nu m-am îndurat să mă despart de el când s-a uscat. Aşa că l-am spălat bine şi l-am lăcuit şi apoi, pentru că tot nu mai aveam ce face cu coroniţa de la clasa I a fiicei mele, i-am adăugat bonsaiului flori şi frunze. Acum e "viu" şi nici nu cere prea multă muncă!
Soţul meu (care se pricepe la ale electricii) a fost chemat de o vecină să-i schimbe candelabrul. I-au rămas abajururile vechi şi a vrut să le arunce. Soţul meu i le-a cerut şi am făcut din ele diverse aranjamente. Cu câteva pietricele colorate din florărie şi câteva scoici din orice magazin de mobilă, am încropit câte ceva şi am tot dat cadou din ele, aşa că acum mai avem doar vreo două, din şase.
De regulă folosim aranjamentele astea ca "sfeşnice", pun ghilimele pentru că prin sfeşnic înţeleg altceva.
Pentru iarnă fac suporturi de lumânări din conuri de brad colorate cu auriu sau argintiu, le lipesc de un carton gros în formă de cerc şi apoi adaug o lumânare în mijloc. Poate aţi văzut de cumpărat aşa ceva, însă sunt scumpe.
Mie îmi place culoarea albastră. Aşa că, după ce am făcut mobila în sufragerie albastru cu gri metalizat, am acoperit tot ce era scaun în cameră cu albastru şi am făcut draperii tot albastre. Aşa că, să nu vă miraţi când vă spun că oricine care vine la noi, trage la somn! Credeam că numai mie mi se întâmplă, pentru că sunt leneşă, dar toţi prietenii noştri reuşesc să se relaxeze şi să se odihnească, înconjuraţi de acea culoare albastră.
Aşa că, dacă aveţi vreo aniversare şi nu aveţi prea mulţi bani, nu va sfiiţi să vă puneţi imaginaţia la încercare. Cred că darurile voastre originale vor fi mult mai apreciate decât cele de cumpărat.
Acum, gata! Vă las că am nişte idei noi!
Glumesc, fiţi liniştiţi!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos si ingenios! Chestia cu sticla am incercat si eu dar nu mi-a iesit, s-au amestecat intre ele semintele...dar uite, poate mai incerc!

elena spunea...

draga mea, "secretul" este sa nu pui seminte mai marunte deasupra celor mai mari, ca aluneca printre ele. incepe de la cele mai marunte (la fundul sticlei) si termina cu cele mari. si daca le scuturi bine dupa fiecare strat n-au de ce sa se mai amestece. succes.

Anonim spunea...

esti o maestra:) te admir foarte mult. nu stiu sa spun cuvinte mari si nu-si au rostul dar te citesc desi nu prea comentez. te pup cu tot dragul. Margreta.

elena spunea...

Margareta, de ce nu-mi lasi si tu linkul tau ca sa te citesc si eu?

starsgates spunea...

Îmi place cum ai înviat bonsaiul.:)
Sunt din ce în ce mai uimită.
Ai şi-un fiu?

Rodica Botan spunea...

Incearca sa usti trandafiri...la intuneric si cu capul in jos. E mult mai bine cind nu sint deschisi de tot ci doar gata sa se deschida. Daca vrei sa tina mai mult da cu fixativ pe ei. Apoi pune-i in vase...sint nemaipomeniti de frumosi. Cei albi nu se usca intr-o culoare prea stralucita dar ceilalti...nemaipomeniti

Mai sint si alte flori care se pot usca dar nu toate...

Apoi ...nisip de la plaja intr-o tava cu scoici si luminari...

Sau de la vie corditele impletite in cerc la care lipesti conuri sau flori asa cum ai facut cu pomisorul.

Ce e mai frumos este ca poti sa petreci o dupa amiaza cu fetele tale cu astefl de indeletniciri.

Eu imi amintesc cind faceam cu fetele mele sculpturi din aluat :faina sare si apa...si adaugam citeva culori in citeva gramajoare de aluat si faceam papusi. Apoi le uscam in cuptor si le dadeam cu lac...si...agatate pe perete...sau de magneti pe frigider...

Stii ce...alea sint cele mai frumoase amintiri...

Succes la creatie...

Anonim spunea...

Wow, cita imaginatie!!! Foarte frumos.

elena spunea...

multumesc, dragele mele pentru aprecieri!
Rodica, foarte multumesc pt idei. am sa-ti trimit cartea din nou.
Cristina, n-am apucat sa intru la tine, mersi de trecerea ta pe aici.
Stargates, ti-am lasat mesaj la tine si daca nu l-ai primit acolo, confirm: am si un baiat, e cel mai mare, are 22 de ani.

Daniel spunea...

nu ma supar deloc daca cineva ma citeaza... chiar ma simt mandru cand cineva ma considera demn de a fi citat.
Am vazut ca sunt si eu pe lista ta de bloguri... imi pare bine. O singura rugaminte doar: daca se poate sa scri inloc de sav daniel, miciu ti-as fi recunoscator. multumesc anticipat.
Cat despre aranjamentele pe care le-ai prezentat... nu ma pasioneaza, dar sunt frumoase... unele- sa nu te superi pt. sinceritatea mea

Anonim spunea...

E pur pentru a decora casa sau are si alte semnificatii gen fang-shui ? Arata ok si pentru decorat sunt super, ai putea face chiar si o afacere din asta desi sunt multi care practica deja.
Daca tot e subiectul asta iti dau si eu o idee de Craciun: cu ghips, vopsea, ramuri de brad si ceva forme poti face ornamente traznet. Nu am incercat sincer deoarece numai vara asta am auzit si eu dar pare o idee stralucita.

elena spunea...

miciu, ti-am lasat un mail in care specificam ca in celalalt blog de pe wordpress este articolul meu inspirat de tine.
florin, nu mi-ai lasat un link unde sa te gasesc si eu, multumesc pentru idee. cred ca functioneaza pt ca am folosit si noi metoda cu gips ca sa fixam un cub a carui pozitie era pe diagonala...

elena spunea...

florin, abia acum am vazut ca era si o intrebare: nu are semnificatii feng-shui. incerc sa-mi conduc viata dupa principii biblice iar feng-shui are cu totul alta filozofie in spate ... dar asta este poveste lunga...

Anonim spunea...

foarte frumos. daca te straduiesti, cu putini bani cred ca poti face si multi bani.

de mentionat ca trebuie pusa mintea la treaba pentru asemenea minunatii :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails